Uitvaart regelen

19 april 2017  |  
Uitvaart Coöperatie
uitvaart regelen

Uitvaart regelen

Een dierbare is overleden en u moet een uitvaart regelen. Een overlijden markeert een einde maar ook een begin. Er zijn veel zaken die op u af komen. Het regelen van een uitvaart is voor velen een emotionele aangelegenheid. U wilt een afscheid dat past bij de persoon die is overleden. De meest praktische informatie rondom het zelf regelen van een uitvaart leggen wij graag voor u uit en wij brengen u graag in contact met een passende uitvaartondernemer. Verder kunt u gebruik maken van onze checklist wat te doen bij overlijden.

Direct na het overlijden

Neemt u vooral de tijd na het overlijden. Het is niet zo dat u meteen na het overlijden de uitvaart moet regelen. Neem de tijd om in de eerste uren ruimte te laten voor uw emoties. Er is niet meteen noodzaak voor het verzorgen of koelen van de overledene. Wanneer u er aan toe bent brengt u mensen die dichtbij staan op de hoogte en indien deze niet aanwezig zijn brengt u een arts op de hoogte.

Na hoe lang moet iemand begraven of gecremeerd worden?

Informatie over de tijd tussen een overlijden en de uitvaart staat in artikel 16 van de Wet op lijkbezorging. Het is zo dat een uitvaart niet eerder dan 36 uur na het overlijden mag plaatsvinden. Daarnaast moet de uitvaart uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van overlijden plaatsvinden. Het weekend en feestdagen tellen hierbij niet als werkdagen.

Hulp inschakelen bij het regelen van een uitvaart

Er is veel om aan te denken bij het zelf regelen van een uitvaart, met de emoties die meespelen kan het lastig zijn. U hoeft niet meteen alles in gang te zetten en te regelen, het is ook niet zo dat u alles zelf moet regelen. Wij helpen u graag bij alles wat er rond een begrafenis of crematie komt kijken. Maak gebruik van onze site en we maken het regelen van een uitvaart zo eenvoudig mogelijk. We zorgen dat een passende uitvaartondernemer contact met u opneemt.

De eerste stappen

Een uitvaart regelen hebben wij zo eenvoudig mogelijk proberen te maken met ons stappenplan. U kunt kiezen voor meerdere varianten. Het kan hierbij gaan om een begrafenis of een crematie. Vervolgens kiest u voor een uitvaartondernemer in de buurt. Bij de derde stap laat u contactgegevens achter en hierna zal de gekozen uitvaartondernemer contact met u opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Persoonlijke invulling van de uitvaart

In gesprekken met de uitvaartondernemer kunt u een persoonlijke invulling aan de uitvaart geven. Er zal met aandacht voor alle betrokkenen nagedacht worden over alle details rond de uitvaart. Hierbij worden zaken meegenomen als de rouwkaart, muziek, de locatie en de verdere invulling van de samenkomst. De uitvaartondernemer neemt alle wensen met u door zodat er een eervol afscheid plaatsvindt, een afscheid wat recht doet aan de overledene.

Gerelateerde artikelen

DR. C.J. VAILLANTFONDS

25 juni 2020  |  
Redactie

Kinderen betrekken bij een uitvaart?

23 maart 2020  |  
Redactie

De onderlinge relaties laten te wensen over…..

04 december 2019  |  
Redactie

Zoek een uitvaartondernemer bij u in de buurt!

Meest gelezen artikelen