Over Uitvaart Coöperatie – Wie zijn wij

De uitvaartbranche kenmerkt zich vooral door lokaal en regionaal zelfstandig werkende uitvaartondernemingen. Dit komt vooral door het feit dat nabestaanden bij het kiezen van een uitvaartonderneming sterk hechten aan vertrouwen. Veel opdrachten voor uitvaarten komen voort uit het feit dat er binnen de familie eerder een uitvaart is uitgevoerd, waardoor naamsbekendheid en het vertrouwen is ontstaan. De meeste uitvaartondernemingen zijn daarom lokaal of regionaal werkzaam. Uitvaart Coöperatie is een landelijk collectief van hoogwaardige uitvaartondernemingen. De hierbij aangesloten uitvaartondernemingen kenmerken zich door hun unieke aanpak. Maximale keuzevrijheid die gepaard gaat met een heldere werkwijze en een persoonlijke touch. De ondernemers staan allen 24/7 klaar voor de nabestaanden. Alle uitvaartondernemers beschikken over de nodige professionaliteit en deskundigheid.


Professionaliteit, waarborg en zekerheid

De nabestaande doet een beroep op de dienstverlening van een uitvaartonderneming op een kwetsbaar moment, direct na het overlijden van een dierbare. Dat vereist een maximale inzet van een onderneming om tot een optimale dienstverlening te kunnen komen.
Daarnaast komt het verwachtingspatroon van nabestaanden op een steeds hoger niveau te liggen.
Om professionaliteit, zekerheid, een optimale dienstverlening en een continue hoge kwaliteit te kunnen waarborgen is een goede en intensieve onderlinge samenwerking tussen branchegenoten onontbeerlijk. Samen sta je altijd sterker dan alleen.


Waarom Uitvaart Coöperatie

Uitvaart Coöperatie is ontstaan uit twee samenwerkingsverbanden van uitvaartondernemingen die reeds jaren bestaan. Een aantal sterke en veelal lang bestaande ondernemingen hadden zich in het verleden geleden al verenigd in deze twee samenwerkingsverbanden. Het ene verband richtte zich vooral op de kracht en de lokale betrokkenheid van de aangesloten ondernemingen en op naamsbekendheid. Het andere verband richtte zich vooral op het kunnen aanbieden van uitvaartverzorging aan grotere opdrachtgevers (verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld), middels een landelijk dekkend netwerk van lokaal en regionaal werkende ondernemingen.

In 2013 zijn deze samenwerkingsverbanden ineen gevlochten om tot een nog hoger niveau van dienstverlening te kunnen komen en nog beter tegemoet te kunnen komen aan de vragen en behoeften van cliënten.

De aangesloten uitvaartondernemingen van Uitvaart Coöperatie worden gekenmerkt door persoonlijke aandacht. De uitvaartondernemers zijn professionals met een passie voor mensen.

Doel Uitvaart Coöperatie

Uitvaart Coöperatie biedt het volgende:

Voor particuliere cliënten: internet uitvaarten
Het via een internet aanbieden van uitvaartverzorging, op landelijke schaal en uitgevoerd door lokaal of in de regio gevestigde zelfstandige uitvaartondernemingen.


Voor professionele cliënten: uitvaartverzorging op landelijke schaal

Via het landelijk netwerk van aangesloten leden het kunnen uitvoeren van uitvaartverzorging en aanverwante dienstverlening voor bv verzekeringsmaatschappijen.


Voor uitvaartondernemingen: klankbord, kenniscentrum en een commercieel netwerk

Gezamenlijk kennis en ervaring delen ten behoeve van de dienstverlening aan cliënten in het gehele land.

Eenvoudig een uitvaart regelen met de hulp van Uitvaart Coöperatie

Hoe werkt het precies?

Met onze 3 stappen hebben wij geprobeerd het zo eenvoudig mogelijk te maken om een uitvaart te regelen. U kunt kiezen voor de varianten met of zonder nabestaanden en een uitvaart op maat. Uiteraard zijn deze varianten zowel voor een begrafenis als een crematie beschikbaar.

Tijdens het stappenplan kiest u voor een uitvaartondernemer in de buurt. Dit aan de hand van een tool waarbij u eenvoudig op de kaart een uitvaartondernemer kunt kiezen. Bij de derde stap kunt u contactgegevens achterlaten De gekozen uitvaartondernemer zal contact met u opnemen om de vervolgstappen en de complete aanvraag te bespreken.

 

Persoonlijke invulling van de uitvaart

Alle uitvaartondernemers binnen onze coöperatie zullen er alles aan doen om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart. Er wordt met aandacht naar u geluisterd. Op deze manier ontstaat een uitvaart die voor alle betrokkenen persoonlijk en aandachtig is ingevuld.

Onze uitvaartondernemers zijn betrokken en zorgen voor een eervol afscheid dat recht doet aan de overledene.

Zoek een uitvaartondernemer bij u in de buurt!

Jouw naam in ons hart

Je naam staat in ons hart geschreven,

Het eind veel te gauw.

Maar in gedachten blijft steeds leven,

Je liefde, zorgzaamheid en trouw.