Blog

Het blog van Uitvaart Coöperatie. Op dit blog kun u inspiratie opdoen. We proberen in onze blogs extra informatie te geven over verschillende aspecten van een uitvaart. We proberen tips te geven over zaken die u bij leven kunt regelen. Uiteraard schrijven wij ook over onderwerpen die pas gaan gelden na een overlijden. Onze tips gaan over praktische zaken maar ook over emotionele zaken. Heeft u vragen of wilt u extra informatie, neemt u dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een algemeen en een particulier graf?

14 februari 2019  |  
Uitvaart Coöperatie

Wat is het verschil tussen een algemeen en een particulier graf? 14 februari 2019  |  Uitvaart Coöperatie Voor het begraven van uw dierbare zijn er meerdere mogelijkheden: u kunt kiezen voor een algemeen graf of voor een particulier graf (ook wel familiegraf genoemd). De Wet op de lijkbezorging maakt sinds 1 januari 2010 onderscheid tussen algemene graven,

De bezittingen van een overledene

11 april 2017  |  
Uitvaart Coöperatie

Wanneer iemand komt te overlijden is een uitvaart het eerste wat geregeld moet worden. Na de uitvaart blijft er een taak over, het verdelen en opruimen van de bezittingen van een overledene.

Begraven of cremeren

14 maart 2017  |  
Uitvaart Coöperatie

Eigenlijk een van de eerste vragen die opkomt wanneer over een uitvaart wordt gesproken. Wilt u begraven worden of laat u zich cremeren? Uiteraard is dit een keuze die gemaakt kan worden bij leven.

Zoek een uitvaartondernemer bij u in de buurt!